hits

Tre.seks.fem

- Tanker / Meninger / Følelser -
 • 12.11.2017
 • DISSE KLIPPENE ER VIRKELIG VERDT TIDEN DIN

  Akkurat denne søndagspalten er nok et av de desidert viktigste temaene jeg tar opp, som er samfunnsrelatert.

  For noen dager siden fikk jeg et varsel på facebook, der en på studiet henvende seg til en NRK basert serie som har blitt omtalt en del i media. Jeg måtte jo selvfølgelig ta meg tid til å sjekke linken, da temaet har sammenheng med studiet mitt..

  I starten av november kom NRK ut med en liten serie som heter, "Kroppen min eier jeg" på knappe 5 episoder. Serien er en animert dokumentarserie for barn om seksualitet, grenser og seksuelle overgrep. Serien belyser hva barn må gjøre, dersom barn som opplever overgrep, eller lignende hendelser. Serien er laget for barn, og er derfor laget på et enkelt nivå, slik at barna kan forstå bedre.

  Grunnen for at jeg tar opp dette temaet, er fordi at det er så viktig for barn og vite dette. Det at statskanalen kom med en idee om å lage en serie om dette temaet ment for barn, er bare helt gull. Barn må vite, at det aldri er deres feil, om de skulle oppleve noe slikt. Aldri.
  Jeg går jo på barnehagelærer-studie, som mange vet. Der læren om overgrep er en bitteliten del av hva jeg må lære om på studiet. Selv om det bare er noen få forelesninger om dette temaet i året, er det så fælt å sitte i forelesningsalen å høre på hva barn har opplevd. Det er rett og slett å bli skikkelig kvalm av. 
  Ingen barn skal oppleve dette.
  Men serien belyser problemet på en så god måte, for bare barn og unge. Jeg anbefaler alle som har barn til å se denne serien. Helst med en voksen, da noe kanskje kan være utforsåelig, eller skummelt. 
  Serien varer bare noen få minutter, og er virkelig verdt den tiden du har til gode.


  Se serien HER

   


  Bildet lånt av Vikenfilmsenter

   

  Instagram treseksfem - Facebook HER - Snapchat treseksfem 
  #kroppenmineierjeg #nrk #nrksuper #overgrep #psykiskhelse #barn #viktig #viktigtema


  Har du hørt om denne serien før nå?

  6 Kommentarer skjul

  livetmitt93

  12.11.2017 kl. 11:06
  har sett og det er veldig bra for er veldig viktig!

  Ingrid Kristine

  15.11.2017 kl. 23:18
  livetmitt93: Så absolutt, veldig viktig for både store og små!

  Victoria Larsen

  12.11.2017 kl. 12:02
  Jeg har faktisk sett det!! :-)

  Ingrid Kristine

  15.11.2017 kl. 23:17
  Victoria Larsen: Så bra!

  wenchepia

  13.11.2017 kl. 08:37
  Har hørt om den ja. Dattra mi som går i 6.kl hadde sett den på skolen. Hun sa de hadde sett video i mat-timen.. det ble helt feil sa hun. Det var et helt forferdelig tema så hun mista matlysten..".tenk at noen opplever noe så fælt.. stakkars dem,bra at man kan lære om det så de vet de kan si fra til voksne.."

  Ingrid Kristine

  15.11.2017 kl. 23:16
  wenchepia: Det var nok ikke helt bra av læreren å vise klippet i pausen, nei.. Et slikt tema burde blitt att opp på ukeplanen, og barna burde vært forberedt på hva de skulle se.
  Dårlig spontan planlegging av læreren.
  Men, selve klippet er veldig viktig!

  Skriv en ny kommentar

  Om meg

  Ingrid Kristine

  Mitt navn er Ingrid Kristine, jeg er en jente på 20, født og oppvokst i Bergen. Jeg er en fulltidstudent, og på siden av dette liker jeg å blogge om meg og hva som foregår i topplokket mitt. Kontakt: ik97@hotmail.no

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no